City Kebap

O nama

Poduzeće City kebap pozicioniralo se na hrvatskom tržištu kao jedini domaći proizvođač kebapa, koji se u cijelosti proizvodi prema originalnoj recepturi od domaćih sirovina. Poslovanje obavlja u vlastitom proizvodnom pogonu površine 1.100 m2 u Petrinji, gdje zapošljava 35 djelatnika u stalnom radnom odnosu.

 

Proizvode se 3 kebap proizvoda (city kebap, city kebap pljeskavica,city kebap pečeni) i roštilj program koji uključuje ćevape,hamburgere,leskovačka pljeskavica,hajdučki ćevap,gurmanska pljeskavica i mesni uštipak koji se proizvode od čiste junetine domaćeg porijekla s dodatkom pancete i sira u gurmanskoj pljeskavici i mesnom uštipku. Distribucija kebap mesa se odvija u cijeloj hrvatskoj i sve obavljamo vlastitim specijaliziranim vozilima.

Distribucija kebap mesa i opreme

Distribuciju kebab mesa i opreme u cijeloj hrvatskoj radimo vlastitim specijaliziranim vozilima s rashladnim sustavom.Svako vozilo prije utovara prolazi kroz sustav dezinfekcije.

City kebap je komercijalni naziv za mesni proizvod napravljen od svježe junetine, govedine i puretine prema recepturi vodećeg berlinskog proizvođača Bos Donera. Naš kebap  se proizvodi  kombinacijom više vrsta mesa:

svježe meso: (originalno čisto meso od puretine i junetine 80%, i loj 20% za dobivanje saftnosti),dodaci: (krušne mrvice, jogurt, crveni luk) i mješavina začina

Informacije o City kebapu

Trgovački obrt City kebap osnovao je  Drago Gelo 2000. godine, u cilju proizvodnje i distribucije kebapa. Poslovanje se temelji na suradnji s vodećim njemačkim proizvođačem kebapa Doner Kebap, od kojeg se nabavlja oprema koja se instalira kod trgovačkih centara i fast food restorana.

Posao s kebapom započeli smo 2000. godine otvaranjem prvog hrvatskog fast fooda u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, nakon što je dobivena uvozna dozvola za uvoz mesa. Kako je posao dobro krenuo prodajom cca 300 kg proizvoda mjesečno, te je iznajmljen prostor na veletržnici na zagrebačkom žitnjaku za skladištenje sirovine i proizvoda, te pokrenuta proizvodnja u Petrinji.

 

INFORMACIJE O SUKOBU INTERESA ZA  NEOBVEZNIKE ZAKONA O JAVNOJ NABAVI (NOJN)

 

„Popis gospodarskih subjekata s kojima je CITY KEBAP, obrt za trgovinu, proizvodnju i ugostiteljstvo u sukobu interesa:

  • CITY KEBAP d.o.o., Trg dr. Franje Tuđmana 14 , 44250 Petrinja, OIB: 14676767794“

Tržišni položaj

Danas kebap u Hrvatskoj nudi nekoliko tvrtki, od kojih jedino City kebap ima vlastiti proizvodni pogon, dok su ostali konkurenti uvoznici gotovog proizvoda.

 

Osnovne prednosti u odnosu na konkurenciju su:
 

Konkurenti koriste kebab meso iz uvoza u pravilu miješano sa sojom, City kebap koristi 100% domaće mesne sirovine koju povezuje krušnim mrvicama, začinima i jogurtom.

 

Klijentima se nudi potpuna edukacija o pripremi i serviranju kebapa krajnjim potrošačima, što niti jedan drugi uvoznik ne radi.

 

Prodaja proizvodna partnerima na Jadranu obavlja se u pravilu sezonski u periodu turističke sezone. Danas postoji 60-tak redovnih klijenata a procjena je da će se broj prodajnih mjesta povećati postepeno za 50%, a povećat će se sezonski broj lokala na 25-30%. Cilj na Jadranu, je doći na 100 partnera.

 

Prodajna mjesta razlikuju se po opremljenosti: u nekima postoje istovremeno 2 roštilja, za standardni i pileći kebap, dok uvođenje pljeskavice nije tražilo dodatno opremanje.

Standardi kvalitete, zaštita okoliša i zaštita na radu

Djelatnost prerade mesa nema nikakav utjecaj na okoliš, budući da se provodi postupcima prerade koji ne stvaraju otpadne vode ili utjecaj na zrak.

City kebap u proizvodnom pogonu u Petrinji uveo je standard HACCP, koji će također biti u cijelosti poštovan i u novom prostoru.

 

Svi djelatnici prošli su obuku za rad na siguran način, i prilikom rada koriste zaštitnu opremu.Proizvodnja stvara standardni otpad karakterističan za mesnu industriju, koji se zbrinjava na temelju ugovora s ovlaštenim kućama.